Priča o BH koridama

0

“VB produkcija” iz Pala, ove godine odvažila se na realizaciju velikog dokumentarno – televizijskog serijala “BH koride”.

Ovaj jedinstveni serijal, realizovan uz nesebičnu podršku Saveza uzgajivača i ljubitelja bosanskih bikova bodača i predsjednika tog Saveza gospodina Besima Gljive, sniman je tokom cijele 2013. godine na koridama i borilištima širom Bosne i Hercegovine, s ciljem da informiše i edukuje gledaoce, ali i da, kroz raznovrsne forme novinarskog izražavanja, promoviše i populariše ovaj adrenalinski i, nazovimo ga tako, sportski događaj sa najdužom tradicijom na Balkanu.

Tradicija nekih od korida koje su snimljene duga je više od dva vijeka: Grmečka korida traje 241 godinu, a korida u Čevljanovićima 66 godina, i tako redom.

“BH koride” je serijal od 30 (trideset) dokumentarno – televizijskih emisija od po 45 minuta, koje na zanimljiv i atraktivan način predstavljaju uzgajivače bikova bodača, ljubitelje ovih plemenitih životinja, kao i borbe bikova snimane izbliza u HD tehnologiji. To su jedinstvene televizijsko – dokumentarne priče o ljudima i krajevima, o običajima i ljubavi prema životinjama, o strahovima, adrenalinu i želji da se pobijedi, nadjača, trijumfuje u BH koridama.

Početak emitovanja serijala “BH koride” je planiran za sredinu decembra na “Face TV”.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments