Pri kraju obnova mosta Mehmed-paše Sokolovića

0

VIŠEGRAD – Obnova mosta Mehmed-paše Sokolovića trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, potvrdili su novinarima predstavnici firme „Er-bu“ iz Turske koja radi na rekonstrukciji mosta.
Radovi idu planiranom dinamikom i do sada je završeno popločavanje gazišta mosta bijelim krečnjakom i urađeni su kameni stubovi na ulazu mosta.

Inženjer građevine Rade Sukara rekao je da će u narednom periodu biti završeno postavljanje kocke ispod luka mosta na desnoj obali Drine koji nije pod vodom i popločavanje staze na platou pored ćuprije u dužini oko 50 metara.

On je istakao da će ograda koja razdvaja rampu mosta od magistralnog puta na lijevoj obali Drine, kao i dio ograde pored spomenika Ive Andrića biti urađen u kombinaciji kamena sedre i kovane željezne ograde.

„U toku ovog mjeseca, planirano je da se spusti nivo jezera u dogovoru sa hidroelektranama `Bajina Bašta` i `Višegrad`, kako bi se izvršila kontrola sanacije stubova mosta i trajno očistile fuge“, potvrdili su predstavnici turske firme „Er-bu“.

Radovi na obnovi Mosta preko Drine, ulaze u treću godinu, a njihova vrijednost se procjenjuje na skoro deset miliona konvertibilnih maraka.

Projekt finansira Vlada Turske, a izvođač radova je građevinska firma Er-Bu, koja je prije nekoliko godina bila izvođač radova na ponovnoj izgradnji Starog mosta u Mostaru.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare