Prezentacija Jahorine u Briselu

0

Nada Jovanović, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Republike Srpske (TO RS), ističe da će od 13. oktobra u Briselu početi promocija zimskog turizma Srpske, kao i da će akcenat biti na promociji olimpijske ljepotice Jahorine. „TO RS će u glavnom gradu Belgije od 13. oktobra početi promociju zimskog turizma. Riječ je o promociji planina Srpske, posebno olimpijske ljepotice Jahorine, destinacije koja turistima iz Srbije, Evrope i svijeta može pružiti sve čari koje nosi ta elitna grana turizma“, rekla je Jovanovićeva Srni u Novom Sadu.


Ona napominje da je promociju zimskog turizma Republike Srpske u Briselu TO RS organizovao uz podršku Predstavništva RS u tom gradu, odnosno njegovog šefa Marija Đuragića.

Na štandu Srpske, na 45. međunarodnom sajmu turizma koji je danas počeo na Novosadskom sajmu, Jovanovićeva je istakla da će kampanja u Briselu biti uvod u predstavljanje TO RS na sajmu u Utrehtu.

„Nadam da će TO RS predstaviti turističke potencijale Srpske i na tom čuvenom sajmu turizma, koji se organizuje za zemlje Beneluksa“ – pojasnila je ona.

TO RS je već ranije imao promociju u Briselu, ali tada je bilo riječi o ljetnom turizmu.

U najfrekventnijim dijelovima grada, u metrou, autobuskim stanicama i drugom javnom prevozu bile su stavljene velike fotografije najljepših turističkih potencijala Srpske.

Belgijanci su mogli vidjeti fotografije takozvanog adrenalinskog turizma, prizore raftinga, paraglajdinga, naše nacionalne parkove, riječnu ljepoticu Drinu, kao i druge turističke destinacije, koje Srpsku čine veomo privlačnom“.

Ona je izrazila duboku zahvalnost Vladi Srpske, odnosno Ministarstvu trgovine i turizma, jer su prepoznali značaj sigurnog finansiranja TO RS.

„Prvi put od kada postoji TO RS, odnosno 18 zaposlenih, ne moraju strahovati hoće li primiti plate, jer je Ministarstvo obezbijedilo ove godine 350.000 KM za te namjene. Od pomenutog broja, njih 14 je visokobrazovanih, i sad se možemo mirno posvetiti onom radi čega i postojimo: stalnoj promociji velikih turističkih potencijala RS, kako u zemlji tako i svijetu“ – naglasila je Jovanovićeva.

TO RS na godišnjem nivou raspolaže sa 150.000 KM, koje „ubere“ od turističke boravišne takse.

„Te pare namijenjene su za promociju, odnosno štampanje promotivnih materijala, njihovo pripremanje kao i odlazak na sajmove. Zato i ovom prilikom apelujem na hotelijere, ugostitelje, kao i sve koji se u Srpskoj bave turizmom, da plaćaju boravišnu taksu, jer ona nije za njih nikakav namet, nego upravo suprotno“ – ističe Nada Jovanović.

TO RS je na Sajmu turizma u Novom Sadu posjetiocima i poslovnim ljudima predstavlja i brošuru o gastronomskoj ponudi Srpske; u brošuri, osim gastronomskih specijaliteta, predstavljeno i oko 300 renomiranih ugostiteljskih objekata.

Posjetioci Sajma imaće priliku da, osim iz Srpske, pogledaju i ponudu ekskluzivnih, kao i etnodestinacija u Federaciji BiH, Srbiji, Austriji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Makedoniji.

Istovremeno, na Sajmu će zimski turizam predstaviti hoteli i turističke agencije iz Srbije i regiona, kao i poznata skijališta Kopaonik, Zlatibor, Tornik i Jahorina.

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu trajaće do nedjelje, 30. septembra, a, osim pomenutih zemalja, svoju ponudu predstaviće 160 izlagača iz Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare