Prestavljen 20 broj magazina „Soko“

0

VIŠEGRAD – U Gradskoj galeriji u Višegradu predstavljen je dvadeseti broj časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu „Soko“ čiji je izdavač „Dabar“ iz Dobruna, Izdavačka kuća pri Manastiru Uspenija Presvete Bogorodice u ovom mjestu.

„Soko„ se kvalitetom svojih sadržaja uvrstio u porodicu pravoslavnih časopisa koji čine „Blagovesnik“, „Vinograd Gospodnji“, „Glasnik“ , „Istočnik“, „Pravoslavac“, „Pravoslavni put“, „Sabornik“ i „Svetosavsko zvonce““, rekao je na promociji Hadži Branko Nikitović.

Hroničar Radisav Mašić iz Foče je istakao da je „Soko“ manirom poznatih časopisa uspio da na vidno mjesto postavi reportažu i druge novinske forme otvarajući tako stranice pjesnicima i drugim kulturnim stvaraocima.

„Časopis iz Dobruna je obrazac kako se o duhovnosti može govoriti na drugačiji način, našavši formu da kroz intervjue sa najzanačajnijim ličnostima iz srpskog duhovnog i kulturnog i poetskog g života šalje poruke čitaocima koji u tome pronalaze smisao postojanja“, naglasio je Mašić.

Glavni i odgovorni urednik „Sokola“ Slavko Heleta je podsjetio da ovaj časopis organizuje konkurs za kratku Vaskršnju priču i najavio da se pripremaju knjige zbirki intervjua u njemu objavljenih kao i nagrađenih priča za Vaskrs.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare