Prestati sa “hajkom” na Slavka Ždrala

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposleni u Bolnici Istočno Sarajevo najavili su da će pokrenuti velike demonstracije zajedno sa stanovništvom ovog grada, ukoliko ne prestane “hajka” na vršioca dužnosti direktora bolnice Slavka Ždrala, koji je, kako navode, poveo radnike u dobrom i jedinom mogućem pravcu. Zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi smatraju da sa ne može dozvoliti da šest doktora, koji djeluju kroz Strukovni sindikat doktora medicine Republike Srpske, kreiraju budućnost Bolnice Istočno Sarajevo.


U saopštenju zaposlenih u Bolnici Istočno Sarajevo navodi se da su ti doktori “iz ličnog i uskog interesa nedavno postali članovi Sindikata, rukovođeni željom da kroz pravni tim Sindikata dovedu ovu bolnicu u nered”.

“Pokrenuli su pitanje penzionisanja dva krunska doktora bolnice, Slavka Ždrala i Milana Pejića, na kojim počiva više od 60 odsto posla, a koji i nisu ispunili uslove za odlazak u punu starosnu penziju, odnosno nemaju navršenih 40 godina penzijskog staža”, dodaje se u saopštenju.

Zaposlenici ističu da žele da sa direktorom Ždralom na čelu bolnice “zbiju redove” i nastave započeto, da bi postavili bolnicu na “zdrave noge”.

“Dosta je bilo harange, hajke, inspekcija, tužbi, optužbi, pritužbi, negodovanja… Hoćemo da radimo, napravimo sistematitaciju radnih mjesta, povećamo i obezbijedimo posao za svakog radnika, da ne bi bilo otpuštanja radnika, da u ovoj godini izgradimo dva nova i vrlo značajna objekta za kvalitetniji rad bolnice i da stručno i savjesno služimo unapređenju zdravlja pacijenata naše regije”, zaključuje se u saopštenju.

Strukovni sindikat doktora medicine Srpske u ranijem saopštenju postavio je pitanje ministru zdravlja i socijalne zaštite Srpske “zbog čega se više mjeseci odugovlači postupak izbora i imenovanje direktora i članova Upravnog odbora u Bolnici Istočno Sarajevo?”.

U saopštenju se podsjeća da je Republička uprava za inspekcijske poslove više puta naložila da se u navedenoj zdravstvenoj ustanovi izvrši redovna isplata dospjelih plata i naknada radnicima, kao i pripadajućih obaveznih doprinosa i poreza, a naročito da se provedu odredbe Zakona o radu i utvrdi prestanak ugovora o radu za imenovanog vršioca dužnosti direktora Slavka Ždrala i još jednog radnika, pošto su ispunili sve uslove za obavezno penzionisanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments