Preminuo profesor Božidar Krstajić

0

ISTOČNO SARAJEVO – Božidar Krstajić, redovni profesor u penziji Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ u Istočnom Sarajevu, preminuo u Beogradu u 75. godini, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Božidar Krstajić rođen je 7. jula 1948. godine na Žabljaku, gdje je završio Osnovnu školu, a klasičnu gimnaziju u Pljevljima.

Krstajić je diplomirao na Odsjeku za elektroindustriju na ETF-u u Sarajevu 1972. godine. Postdiplomske magistarske studije završio je na ETF-u u Zagrebu, a doktorsku disertaciju odbranio je 1986. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Profesionalnu karijeru Krstajić je započeo na ETF-u u Sarajevu 1972. godine u zvanju asistenta.

Od 1986. godine Krstajić je radio kao docent na predmetu Teorija elektromagnetskih polja. U zvanje vanrednog profesora na predmetu Elektromagnetika izabran je 1989. godine. U zvanje redovnog profesora na predmetu Elektromagnetika na ETF-u u Srpskom Sarajevu izabran je 2003. godine.

Krstajić je radio i na Vojnoj akademiji u Rajlovcu i Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli.

Od 1990. do 1992. godine Krstajić je obavljao funkciju prodekana za nastavu, a od 1. oktobra 1991. do 6. aprila 1992. godine vršioca dužnosti dekana ETF-a u Sarajevu.

U statusu gostujućeg profesora na Tehničkom univerzitetu u Minhenu Krstajić je proveo pet godina, a istovremeno u statusu istraživača u Istraživačkom centru ABB u Hajdelbergu šest godina.

Od 2002. do 2012. godine Krstajić je obavljao dužnost dekana ETF-a u Istočnom /ranije Srpskom/ Sarajevu.

O danu i mjestu sahrane, kao i o komemoraciji povodom smrti Krstajića, javnost će biti naknadno obaviještena.

(www.palelive.com / Srna / Foto: ETF IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare