Premijer Džombić posjetio proizvodni pogon

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić posjetio je danas proizvodni pogon preduzeća „Famos“ u Istočnom Sarajevu na kome je, zbog snježnih padavina, deformisana krovna konstrukcija. Direktor „Famosa“ Risto Dabić rekao je Srni da se radnici ovog preduzeća već četiri dana bore sa snijegom koji je prekrio 16 000 metara kvadratnih krovova.

„Premijer Džombić prvi put je posjetio naš proizvodni pogon i odao priznanje radnicima na očuvanju fabričke imovine u ovim najtežim uslovima“, naveo je Dabić.

Premijer je upoznat da je „Famos“ proglasio vanrednu situaciju i da je formirao krizni štab, te obustavio proizvodnju zbog opasnosti od urušavanja krova.

Tokom današnjeg susreta za narednu sedmicu dogovoren je sastanak u Vladi Republike Srpske na kome će biti riječi o situaciji u „Famosu“.

„I ranije sam tražio da naše pitanje bude stavljeno na dnevni red sjednice Vlade s obzirom na program restrukturisanja koji je usvojen, a zaključci se još nisu počeli provoditi. U tom smislu smo dogovorili sastanak iduće sedmice“, rekao je Dabić.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare