Premijer Aleksandar Džombić se družio sa djecom na Jahorini

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić posjetio je danas na Jahorini djecu iz banjalučkog Doma za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“ koja se, zahvaljujući njegovom humanom gestu, nalaze na zimovanju na ovoj olimpijskoj ljepotici.

“Odlučio sam da za Novu godinu ne kupujem uobičajene poklone i ne trošim budžetska sredstva za reprezentaciju ili bogate zakuske, nego da ta planirana sredstva uplatimo na račun doma ‘Rada Vranješević’, kako bismo omogućili da 55 djece dođe na zimovanje na Jahorinu“, rekao je Džombić.

On smatra da ova humana akcija treba da bude primjer i drugim pojedincima i institucijama u Republici Srpskoj da više računa povedu o vaspitanju i obrazovanju djece, posebo djece koja su nezbrinuta ili ometena u razvoju.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske potrudiće se da ovakvu i slične akcije organizuje i narednih godina.

“Potrebno je da obezbijedimo mnogo više socijalne preraspodjele, humanih akcija, kako bi svi oni koji to mogu dali svoj doprinos i pomogli najosjetljivije kategorije djece u Srpskoj“, poručio je Džombić.

Direktorica doma za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević“ Svjetlana Blagojević zahvalila se u svoje i u ime djece premijeru Džombiću na iskrenom i humanom gestu, punom ljubavi i razumijevanja.

“Ovo zimovanje ostaće zauvijek u predivnom sjećanju našoj djeci, koja su na Jahorini predivno dočekana i pružena im je puna pažnja, briga i obuka, bilo da se radi o skijanju, sankanju ili klizanju na ledu“, rekla je Blagojevićeva.

Ona je izrazila nadu da će i drugi dobri ljudi u RS slijediti primjer predsjednika Vlade Republike Srpske.

Djeca bez roditeljskog staranja, njih 55-oro sa vaspitačima i medicinskim osobljem, boravi od 12. januara na Jahorini na sedmodnevnom zimovanju koje im je obezbijeđeno posredstvom Vlade Srpske, tako što je premijer RS preusmjerio sredstva za reprezentaciju za zimovanje štićenika ovog doma.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare