Premašen plan proizvodnje

0
Arhiv

VIŠEGRAD – Preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ u ovoj godini je proizvelo 925 gigavat-časova električne energije, što je skoro 140 odsto godišnjeg plana, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić.

Perišić očekuje da u naredna četiri mjeseca neće biti problema i da bi ovo moglo biti jedno od najboljih poslovnih i proizvodnih ostvarenja.

„Od decembra prošle godine u svakom mjesecu smo prebacili plan proizvodnje što nas stavlja u povoljan položaj jer smo ove godine ostvarili dobit malo manje od deset miliona KM i nadamo se da će do kraja godine usljed povoljnih situacija ta dobit biti i veća“, rekao je Perišić.

On je naveo da preduzeće od svakog proizvedenog kilovat-časa izdvaja naknadu za četiri lokalne zajednice u Republici Srpskoj, koja je baza za infrastrukturne projekte i za zapošljavanje.

Prema njegovim riječima, kao društveno odgovorno preduzeće na korak su do ostvarenja infrastrukturnog projekta koji se odnosi na put prema alarmnoj stanici Bikavac.

„Dobili smo saglasnost `Elektroprivrede Republike Srpske` za realizaciju investicije koja je u proceduri izrade tehničke dokumentacije, nakon čega ostaje izbor izvođača da bi se put što prije uradio, jer stanovnici Bikavca imaju višegodišnje probleme, a investicija je 300.000 KM“, rekao je Perišić.

On je naveo da su u ovom preduzeću svjesni situacije u lokalnoj zajednici zbog neusvajanja budžeta opštine Višegrad i zbog problema koji proizilaze iz toga.

Perišić je podsjetio i da su na bazi uspješnog poslovanja realizovali određene projekte, odnosno pomogli sportska i kulturna udruženja iz grada.

„Službe u našem preduzeću rade na pripremi konkursa za stipendije i mi smo spremni da izađemo našim studentima u susret“, najavio je Perišić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare