Прекинута тематска сједница, наставак за 15 дана

0

СОКОЛАЦ – Сједница Скупштине општине Соколац на којој је данас требалода буде разматрано о стању у Комуналном предузећу „Соколац“ прекинута је, на приједлог Клуба одборника ДЕМОС-а, а биће настављена најкасније у наредних 15 дана, изјавио је предсједник локалног парламента Сретко Марјановић.

Марјановић је рекао да су у оквиру ове тачке одборници требали да разматрају информацију о стању у Комуналном предузећу, те извјештај о спроведеној финансијској ревизији за 2022. годину.

Он је новинарима рекао да је прослиједио захтјев одобрника ДЕМОС-а да представници тужилаштва и полиције присуствују данашњој сједници када се буде расправљало о покретању кривичне пријаве против ранијег директора Комуналног предузећа „Соколац“ из периода од 2013. до 2020. године, али да није стигао никакав одговор.

Шеф Клуба одборника ДЕМОС-а Срђан Кнежевић сматра да је „алармантно стање у овом предузећу“ још од 2012. године, те да је главни проблем „руковођење прије новог сазива Скупштине општине“.

Начелник општине Милован Бјелица изјавио је новинарима да је инсистирао да се на сједници разматра информација о стању у Комуналном предузећу „Соколац“ након што је објављен негативан ревизорски извјештај у тој фирми како би било утврђено о чему се ради, с обзиром на то да ова скупштинска већина за три године мијења петог директора.

Он истиче да су д‌јелатности овог предузећа од 2012. године одржавање чисточе града, пружање погребних услуга, производња и дистрибуција топлотне енергије, те да је све године пословало позитивно.

Бјелица је указао да је са кадром нове скупштинске већине „кренуло низ брдо“, те да је највећи узок „нелегална смјена ранијег директора који је вршио ту дужност седам-осам година“, а да је у два судска поступка нанесена велика штета предузећу.

Он је навео да су на приједлог Надзорног одбора Комуналног предузећа „Соколац“ надлежни органи изузели документацију, али су је након прегледа вратили, уз образложење да нема елемената за покретање одговорности према претходном директору Дејану Томићу.

Бјелица је рекао да позив Клуба одборника ДЕМОС-а да представници тужилаштва и полиције присуствују сједници Скупштине општине представља директно мјешање у рад локалног парламента.

На данашној тематској сједници са дневног реда је скинута приједлог одлуке о уступању на кориштење објеката физичке културе и рекреације Јавној установи Спортско-рекреативни центар, јер није била потпуна.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare