Preduzeti mjere Zakona o izmjenama i dopunama zakona o boravišnoj taksi

0

Na osnovu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o boravišnoj taksi (Službeni glasnik Republike Srpske broj 106/15, od 23.12.2015. godine), utvrđuje se da od 1. januara 2016. godine, paušalni iznos boravišne takse za ugostitelje koji pružaju usluge smještaja u kućama za odmor, apartmanima i sobama za iznajmljivanje, određuje u rasponu od 15 KM do 30 KM za svaki krevet (ležaj) na godišnjem nivou.

Visinu boravišne takse u navedenom rasponu određuje jedinica lokalne samouprave, uz predhodno pribavljeno mišljenje Privredne komore Republike Srpske.

Ugostitelj je dužan da nadležnom organu Poreske uprave Republike Srpske, dostavi prijavu o iznosu obračunatog paušalnog iznosa boravišne takse, do 15. februara tekuće godine, a uplatu da izvrši do 31. marta tekuće godine.

Pozivamo vlasnike kuća za odmor, apartmana i soba za iznajmljivanje, koji su dobili rješenje o kategorizaciji ugostiteljskih objekata, da preduzmu mjere propisane novim Zakonom o boravišnoj taksi kako bi ispoštovali zakonom propisane rokove.

Takođe, pozivamo vlasnike kuća za odmor, apartmana i soba za iznajmljivanje, kod kojih je rješenje o kategorizaciji isteklo, kao i one koji nisu kategorisani, a imaju namjeru da pružaju usluge smještaja, da podnesu zahtjev za izdavanje rješenja.

REPUBLIKA SRPSKA
GRAD ISTOČNO SARAJEVO

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare