Predstoji saradnja sa Olimpijskim centrom „Jahorina“

0

SREBRENICA – Direktor Nacionalnog parka /NP/ „Drina“ Srebrenica Radomir Pavlović rekao je Srni da postoji ozbiljno interesovanje Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ za investiranje i oživljavanje turističke lokacije Bijele vode u srebreničkoj opštini, koja je u sastavu ovog parka.

Pavlović je rekao da su u ratu devastirani lovački dom na Bijelim vodama iznad kanjona Drine, osim lovaca, prije rata koristili i izviđači, radio-amateri i drugi ljubitelji prirode iz Srebrenice i ostalih mjesta.

On je istakao da je to lokacija sa izvanrednim pogledom na živopisni kanjon Drine na kojoj OC „Jahorina“ želi investirati i graditi sadržaje za djecu.

„Obišli smo taj lokalitet i predstavnici Olimpijskog centra su izrazili namjeru da na Bijelim vodama izgrade kapacitete slične onima na Mitrovcu na području susjednog Nacionalnog parka `Tara` u Srbiji, na desnoj obali Drine“, rekao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, planirano je da bude izgrađeno dječije odmaralište kao rehabilitacioni centar za đake iz osnovnih škola iz Republike Srpske i BiH.

Pavlović je objasnio da je namjera investitora da izgradi centar koji će nuditi različite sadržaje za organizovanje škole u prirodi i služiti za poboljšanje zdravlja, pravilan razvoj djece i njihovo upoznavanje sa prirodom, njenim ljepotama, biljnim i životinjskim svijetom koji je ovdje raznolik i raspolaže sa nekim rijetkim i endemičnim vrstama.

Ovo izletište je vezano i za akumulaciono Perućačko jezero na Drini, što omogućava organizovanje izleta i plovidbe kanjonom do Višegrada, odnosno Andrićgrada, te upoznavanjem sa tamošnjim znamenitostima i ljepotama.

„Pripremamo određenu dokumentaciju za definisanje saradnje NP `Drina` i OI `Jahorina`, koja treba da obezbijedi investiranje i donese ekonomsku korist Srebrenici, razvoju turizma i njenoj afirmaciji te promociji NP `Drina` kao prostora za promociju zdravog života i ekoloških vrijednosti“, zaključio je Pavlović.

(www.palelive.com / Srna / Foto: NP „Drina“)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare