Predstavom “Skadarlijska noć” večeras se nastavlja “Ljetna scena u Palama”

0

Predstavom “Skadarlijska noć” u izvođenju “Studentskog pozorišta Pale” nastavlja se manifestacija “Ljetna scena u Palama”.

Večeras od 20.00 časova u Kulturnom centru Pale uživajte uz stihove poznatih boema Skadarlije. Kompletan scensko-muzički perfomans upotpuniće zvuci harmonike, kombinacija poezije i muzike iz Skadarlije i fenomenalni glumci Studentskog pozorišta.

U petak 12. avgusta od 19.00 časova Udruženje ljubitelja umjetnosti Pale “ULJUP” predstaviće izložbu slika umjetnika Borka Močevića na platou ispred Elektrodistribucije. Postavka izložbe biće postavljanja u foajeu Kulturnog centra Pale od nedjelje 14. avgusta.

Za sve ljubitelje prirode bilja i ljekobilja u okviru “Ljetne scene” pobrinulo se Planinarsko ekološko društvo “Romanija” koje u subotu organizuje “Dane ljekobilja na Romaniji”. Okupljanje je planirano ispred planinarskog doma u Stajni u 9.00 časova.

Isto veče od 19.00 časova planirano je i predstavljanje knjige “Stazama srpskog rukopisnog nasljeđa BiH” Biljane Samardžić, koja je nastala kao rezultat autorovih višegodišnjih istraživanja istorije srpskog jezika i pisma u BiH. Riječ je o djelu koje ima veliki naučni ali i nacionalni značaj.

Od 14. avgusta planirana su centralna dešavanja na otvorenom – na bini kod Sabornog hrama, na kojoj će se predstaviti Plesni studio “Orion” sa manifestacijom “Plesni studio Orion svom gradu”.

Ljetna scena u Palama nastavlja se i traje do kraja avgusta. Pokrovitelj manifestacije je opština Pale.

(www.palelive.com / S.M.)

Save

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments