Predstavljeni učesnici „Ritma Evrope“

0

SOKOLAC – Opštinu Sokolac će na festivalu za mlade talente „Ritam Evrope“ predstavljati Marijana Grujić sa pjesmom iz Belgije, a plesnim nastupom Anđela Simić i Sara Tošić, izjavio je danas izvršni direktor ovog omladinskog muzičkog takmičenja David Makević.

On je na konferenciji za novinare na Sokocu izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom u Republici Srpskoj, te dodao da je ovo prva godina saradnje sa opštinom Sokolac kroz projekat u kome je načelnik opštine omogućio učešće u televizijskom sadržaju čiji je cilj podsticanje i razvijanje mladih talenata.

Makević, koji već 13 godina vodi evropske projekte, istakao je da „Ritam Evrope“ u nevladinom sektoru ima pozitivan efekat i komunikaciju sa lokalnim zajednicama.

On je podsjetio da je „Ritam Evrope“ ranije potpisao sporazum o saradnji, na osnovu kojeg su, uprkos pandemiji virusa korona u 2020. godini, predstavnici ovog muzičkog takmičenja u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske /RTRS/ pronašli način da realizuju taj televizijski sadržaj snimanjem spotova za učesnike.

Makević je izrazio uvjerenje da će i ove godine program biti na isti način realizovan.

On je dodao da je prošle godine kao dio plesnog tima Istočnog Sarajeva nastupala Anđela Simić sa Sokoca, te tako predstavila svoj grad.

„Mi smo se organizaciono i tehnički odlučili da sada uključimo opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo i damo mogućnost što većem broju mladih da se predstave i budu deo jednog ovakvog sistema vrednosti i inovacije koju je lokalna samouprava na samom startu prepoznala i podarila svom stanovništvu“, naglasio je Makević.

On je najavio da do septembra učesnike festivala „Ritam Evrope“ očekuju pripreme za koje će edukatori iz Beograda dolaziti na Sokolac.

Makević je rekao da se 15 lokalnih samouprava u Republici Srpskoj uključilo u realizaciju ovog projekta.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je da se opština Sokolac prijavila ove godine za najveće dječije muzičko takmičenje, koje se emituje na RTRS-u i koje ima tradiciju dužu od 12 godina, uz podršku ambasadora zamalja Evrope, Izraela i Australije.

„`Ritam Evrope` je značajan program za talentovanu djecu koja imaju šansu da napreduju i usavršavaju se kroz pripreme koje traju oko devet mjeseci, što će sa više aspekata pozitivno uticati na razvoj kulturnog života mladih“, istakao je Bjelica.

On je dodao da je lokalna uprava uvijek podržavala manifestacije mladih, aktivnosti kulturno-umjetničkih društava i plesnog studija.

Bjelica je izrazio uvjerenje da će nastupom mladih na manifestaciji „Ritam Evrope“ biti promovisana i opština Sokolac, kao i slične male sredine koje žele da se o njima čuje nešto pozitivno.

On je obećao da će obaveze koje ima opština Sokolac prema ovom programu biti izvršene, a učesnici u ovom velikom muzičkom takmičenju biti podržani.

Anđela Simić, koja je prošle godine bila dio tima Istočnog Sarajeva na „Ritmu Evrope“ kao član plesne grupe, rekla je da je ponosna što će ove godine predstavljati svoju opštinu, ističući da je zahvaljujući ovom programu stekla mnogo prijatelja.

„Prošle godine je ekipa Istočnog Sarajeva osvojila treće mjesto, a ove Sokolac ide na pobjedu“, poručila je Anđela.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare