Predstavljeni kvalitetni domaći proizvodi

0
Predstavljeni kvalitetni domaći proizvodi

VLASENICA – Privredna komora Republike Srpske danas je, u okviru projekta „Naše je bolje“, u tržnom centru „Zvorničanka“ u Vlasenici organizovala prezentaciju kvalitetnih domaćih proizvoda i promovisala saradnju domaćih prodajnih lanaca i proizvođača.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić rekao je da je cilj ovakvih prezentacija dodatno podsticanje domaćih preduzetnika za povećanje proizvodnje i novo zapošljavanje, kao i osnaživanje svijesti potrošača da kupovinom domaćih proizvoda doprinesu razvoju domaće proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta.

„To i jeste naš zadatak, da utičemo na svijest naših ljudi da kupuju domaće proizvode jer su oni sigurno mnogo kvalitetniji od uvoznih. Mi ne možemo, kao država, zatvoriti granice da ne dolazi strana roba, ali možemo na ovaj način da utičemo na svijest građana“, rekao je Gajić novinarima.

Direktor regionalnog tržnog lanca „Zvorničanka“ Mihajlo Ostojić izjavio je da su u prodajnim objektima tog preduzeća znatno zastupljeni proizvodi domaćih proizvođača.

On je posebno ukazao na značajno prisustvo poljoprivrednih proizvođača sembersko-romanijskog kraja, koji svake godine povećavaju obim i kvalitet proizvodnje, te time i plasman u domaćim tržnim centrima i trgovinama.

„Svake godine taj rast kod njih je između 20 do 30 odsto. Ove godine očekujem da ćemo otkupiti proizvode u vrijednosti od oko 400.000 KM od registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Oni imaju velike mogućnosti razvoja tako što bi se možda malo više udruživali, da ih država više podržava i da uđu u višu finalizaciju proizvodnje“, naveo je Ostojić.

Jelica Maunaga iz Vlasenice novinarima je rekla da, kao kupac, uvijek daje prednost domaćim proizvodima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare