Predstavljena knjiga „Djelimično tuđinovanje“

0

VIŠEGRAD – U Domu kulture u Višegradu predstavljena je knjiga lirske poezije pod nazivom „Djelimično tuđinovanje“ Hadži Draga Inđića iz Užica.

Bibliotekar Stojka Mijatović rekla je sinoć tokom promocije da je autor „odgojen na stazama višegradske Župe, pitomog kraja, što je uticalo da i njegova lirika bude obojena tananim bojama“.

„Iako njegove pjesme `guši` prenaglašeni nalet emocija, one stignu da čitaocu prenesu univerzalnu lirsku poruku koja `zvoni` u ušima“, dodala je Mijatovićeva.

Prema njenim riječima, Inđićeva knjiga je vjeran dnevnik kroz lirsku poetsku nit i njegove slike su od vjeroučiteljskih poruka do opšte hrišćanske kulture i misije dobre volje.

Inđić je pojasnio početke pisanja koji su začeti još u osnovnoj školi. „U ovoj zbirci je 50 pjesama u kojima emocijama tkam moj lirski hod, odslikavajući tako lična, a i ljudska planetarna osjećanja“, rekao je Inđić.

Na promociji su svoje stihove govorili i višegradski pjesnici Spasa Kuljić i Savo Škobić, a u režiji profesorice Miljane Prodan sa recitalom i pjevanjem rodoljubivih pjesama predstavili su se članovi literarne sekcije Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare