Predstavljena knjiga „Neuromarketing- razumijevanje potrošača“

1

Na Ekonomskom fakultetu na Palama danas je promovisana knjige „Neuromarketing-razumijevanje potrošača“ profesora Nikole Gluhovića koja predstavlja iskorak u praćenju aktuelnih trendova iz marketinške teorije i prakse na tržištu u BiH, kao i problematiku ponašanja potrošača.

Gluhović je rekao da savremeni trendovi u istraživanju i ponašanju potrošača nastoje da, primjenom neuronauke, sagledaju i razumiju njigovo ponašanje na objektivniji način, nego što to mogu da čine konvencionalne metode.

„Literatura je prilično oskudna na našem govornom području i biće na neki način namijenjena studentima osnovnih i postdiplomskih ekonomskih studija, ali i srodnih društvenih fakulteta, te jednim dijelom unesena u programe nastavnih predmeta koji se izučavaju na Ekonomskom fakultetu na Palama“, izjavio je Gluhović.

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Melika Husić Mehmedović rekla je da je tema knjige aktuelno područje, ne samo za BiH i region, nego i šire, a riječ je o novim metodama istraživanja, alatima analize potrošača i analize tržišta.

Ona navodi da knjiga predstavlja vrh ledenog brijega kada je riječ o marketingu, o ponašanju i boljem razumijevanju potrošača, te da će biti namijenjena čitaocima iz oblasti marketinških disciplina, menadžmenta ili ekonomije.

„To što imamo ovakvu knjigu razumljivu studentima i onima koji praktikuju metode neuromarketinga je izuzetno bogatstvo“, istakla je Mehmedovićeva, koja je i jedan od recenzenata knjige.

Portparol Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo Dejan Kerleta pojašnjava da je „Neuromarketing-razumijevanje potrošača“ značajno ostvarenje jer govori o temi koja nije dovoljno istražena, a svakodnevni je izvor novih ideja i inspiracija mnogim istraživačima.

„Ova knjiga je i smijernica studentima ekonomskih fakulteta, ali i svim privrednicima kako se treba obratiti krajnjim potrošačima“, kaže Kerleta.

On je pozvao sve one koji imaju i smatraju da imaju dobro štivo da se jave u Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo jer je njihov cilj da ovakva i slična djela učine dostupnim široj javnosti.

(www.palelive.com / Srna)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Lijepo je knjigu napisati, samo je pitanje koliko je primjenjiva u praksi, pogotovo ako se zna da privrede skoro i nemamo, pa tako i tržište. Da ne bude ono “ teorija drumom, a praksa šumom“.