Predstavljena „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“ Željane Radojičić Lukić

0

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine večeras je predstavljena knjiga „Jesenja gozba sa vilom Bisiljčicom“, autora Željane Radojičić Lukić, višestruko nagrađivane učiteljice iz Srbije i lidera obrazovanja u regionu.

Lukićeva je rekla da je njena knjiga nastala kao potreba da jedan kutak srećnog učenja, jedna srećna učionica pod otvorenim nebom, koja se istinski nalazi u Srbiji, bude dostupan svoj djeci.

„Knjiga je priča u kojoj je predstavljena Luka godišnjih doba – Čarobno selo, a Luka u knjizi predstavlja prirodu u kojoj se smenjuju godišnja doba, gde se svako godišnje doba vezuje za jednu stranu sveta na kojoj se nalazi jedna kućica u kojoj živi jedna vila čarobnica“, izjavila je Lukićeva novinarima.

Ističući da je knjiga namijenjena djeci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, te da je nastala kao potreba i djeteta, i roditelja, i učitelja, Lukićeva je rekla da je knjiga, između ostalog, izazov za učitelja koliko dijete čita knjigu u okviru razreda, škole, kao i da se ti izazovi sprovedu na nivou škole, čak i lokalne zajednice.

Ona je navela da je „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“ prva knjiga iz edicije „Čarobno selo“, koja sadrži „Zlatni mir sa vilom Božicom“, „Prolećnu žurbu sa vilom Đurđicom“ i „Letnju vrevu sa vilom Sunčicom“.

Recenzent Gradimir Stojković napisao je da je uzaludno opisivati ili prepričavati ovu knjigu.

„Knjiga se mora čitati, pročitati, shvatiti i onda – ispočetka. Toliko toga postoji u njoj, više nego dovoljno za neprekidno čitanje uz uživanje, učenje, preživljavanje i sve ono ostalo što ide uz literaturu koja je u ovakvom posebno upečatljivom obliku“, napisao je Stojković u recenziji.

Željana Radojičić Lukić izabrana je među 50 najboljih nastavnika svijeta i dobitnik je, kako je rekla, jednog od najvećih svjetskih priznanja za izuzetan doprinos obrazovanju.

Izdavač knjige je „Kreativa“ iz Banje Vrujci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare