Predstavljen roman „Plivač“ Andrije Terzića

0

ANDRIĆGRAD – U bioskopu „Doli Bel“ u Andrićgradu večeras je predstavljen roman „Plivač“ autora Andrije Terzića iz Užica.
Terzić kaže da se glavni junak ne miri sa zlosrećnom sudbinom kojoj je i sam kumovao, želi da pobjegne iz njenog zatočeništva i svjestan je da je život samo jedan i da ne želi da ga potroši „u okovima“.

„Junak je uveren da ga tamo negde čeka sreća. Zato pliva kroz nemirne vode života, bori se, istrajan je da se dokopa obale spasa jer zna da ona postoji“, rekao je Terzić.

On je dodao da roman govori o borbi za slobodu, vezivanju slobode i ljubavi, sa osvrtima na porodicu, na vjeru i roditelje.

„Ovim romanom sam pokušao da vratim istinsko verovanje u porodicu, u domovinu i slobodu“, rekao je Terzić i dodao da su kritike čitalaca pozitivne jer je roman iskren i otvoren, a u isto vrijeme emotivan.

Andrija Terzić rođen je 1980. godine u Užicu. Književni prvenac, roman „Preko puta – istina“, koji je objavio 2014. godine, predstavljen je u više od 40 gradova Srbije i regiona, te u NJemačkoj, Norveškoj, Švedskoj i Kini.

Terzićev debitantski roman izazvao je veliko interesovanje književne javnosti, a na skupu malih izdavača u Srbiji roman je proglašen za najtiražniju knjigu u 2014. godini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare