Predstavljen roman „Krvavi zavjet“ Dijane Nešković Stjepanović

3

Na Palama je sinoć predstavljen roman „Krvavi zavjet“ mladog autora Dijane Nešković Stjepanović iz Rogatice, koji govori o potresnoj sudbini jedne djevojke i događajima iz rata.

„Glavni lik romana, djevojka Ivana, živi sa ocem alkoholičarom, bez majke, a brat blizanac joj je poginuo u ratu. Ona je žena koja je ostala sama i koja proživljava mnoge muke“, rekla je Stjepanovićeva novinarima.

Vlasnik izdavačke kuće „Žiravac“ iz Požege Zoran Nedeljković naveo je da je u samo dva mjeseca prodato dva tiraža romana, što se događa veoma rijetko.

„Roman je prihvaćen od čitalaca. Inače, ponosan sam na saradnju koju naša izdavačka kuća ima sa piscima iz Republike Srpske“, istakao je Nedeljković.

Recenzent Saša Knežević naglasio je da je Stjepanovićeva bila student na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Dijana poznaje svoj jezik, jezik kojim piše, i koristi ga u najboljem smislu. S druge strane, upoznala je pravila književnog teksta i roman zavređuje čitalačku pažnju“, dodao je Knežević.

Dijana Nešković Stjepanović rođena je 18. septembra 1990. godine u Rogatici.
Diplomirani je profesor srpskog jezika i književnosti. Govori engleski, ruski, njemački i španski jezik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Odlična promocija knjige, sve pohvale na račun mlade autorice i izdavača iz Požarevca. Nažalost, mala posjeta. da li zbog hladnog vremena ili neinformisanosti vezano za ovu promociju. I kad još neko kaže kultura i bavljenje kulturom košta to je tačno ali samo za nosioce i promotere kulture. Ali za gledaoce, učesnike kulturnih dešavanja Kulturni centar Pale nudi besplatan ulaz, kao i uviujek, ali badava, nema naroda da čuje pisanu riječ. A nepismenost i nekultura na svakom koraku se mogu sresti.

Meni je promocija promakla jer sam bio neobaviješten. Nekoliko dana nisam pratio palelive i propustio sam da saznam za ovu promociju. Čudi me da Fejsbuk stranica kulturnog centra ne objavljuje repertoar, niti objavljuje događaje, koji bi informisali i podsjetili publiku na program.

Uredno najavljeno na FB stranici Kulturnog centra, 23. februara. Ja sam tu pronašla.