Predstavljen rječnik „Učimo Engleski“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zvaničnim predstavljanjem ilustrovanog rječnika za najmlađe „Učimo Engleski“, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske je na simboličan način obilježio 26. septembar – Evropski dan jezika.

Direktor Zavoda Rade Ristović rekao je novinarima da je ova javna ustanova opredijeljena da se priključi svim, pa i ovoj značajnoj manifestaciji na kojoj se promoviše publikacija namijenjena predškolskoj i školskoj populaciji.

„Radili smo na tome da se upravo takva publikacija nađe u predškolskim vaspitnim ustanovama, kao i među osnovcima od trećeg do devetog razreda i smatramo da smo u tome uspjeli“, istakao je Ristović.

Svojim idejnim rješenjem u izradi rječnika, sa koleginicom Natašom Lučić učestvovala je Dragana Jokić koja je, kao profesor engleskog jezika i književnosti, dala svoj doprinos u smislu razvijanja vokabulara i ideja koje su dostupne najmlađim.

„Ovaj rječnik je svojim temama i izborom prikazanih riječi, prije svega, namijenjen djeci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, a zatim i malo starijim koja putem nekih novih inovativnih rješenja, koja se nalaze na kraju knjige u vidu zadataka, sama istražuju i samostalno uče nove riječi“, pojasnila je Jokićeva.

Ovaj rječnik je predstavljen na nedavno završenom sajmu knjiga u Banjaluci, a slijede dalje promotivne aktivnosti u okviru Evropskog dana jezika.

Učenica osmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ Andrea Batinić, koja engleski jezik uči od sedme godine, smatra da je veoma važno poznavanje bar jednog stranog jezika, jer se tako stiču nova znanja i prijateljstva.

Današnje obilježavanje Evropskog dana jezika, Zavod je iskoristio da predstavi izdanja na stranim jezicima, udžbenike, nastavna sredstva i monografije.

Svake godine 26. septembra, u svim krajevima Evrope proslavlja se Evropski dan jezika.

Ova inicijativa Savjeta Evrope, započeta 2001. godine, posvećena je naglašavanju značaja svih evropskih jezika.

Ovim putem, 800 miliona Evropljana u 47 zemalja članica Savjeta Evrope ohrabruje se da uči više jezika, u svim uzrastima, kako u školi tako i izvan nje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare