Predstavljamo Klub borilačkih vještina „Zanshin“

0

Klub borilačkih vještina „Zanshin“ je osnovan 01. jula 2009. godine u Palama. Danas je ovaj mladi sportski kolektiv aktivni član karate saveza Republike Srpske i trenutno broji preko 60 aktivnih članova svih uzrasnih kategorija.

Naziv „Zanshin“ je izraz koji se koristi u japanskim borilačkim vještinama, a odnosi se na stanje opreznosti – stanje opuštene budnosti.

U cilju obavljanja stručnih poslova i zadataka u radu sa klubskim sekcijama i timovima angažovana su tri licencirana trenera i dva pomoćna trenera.

U 2012. godini je zabilježen zavidan uspjeh na regionalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima, gdje su osvojene 103 medalje. Međutim, u klubu osvajanje medalja ne smatraju jedinim mjerilom njihovog rada i uspjeha.

Miljan Vujadinović trener KBV „Zanshin“ ističe značaj karate sporta jer je njegov moralni kodeks značajan za pravilan razvoj mladih.

„Osnovna premisa našeg rada u klubu je da sport za mlade ljude predstavlja vaspitno – socijalizacijsku aktivnost. Bavljenje sportom mlade ljude uči timskom radu, samodisciplini, istrajnosti, poštovanju autoriteta i jača njihov karakter. Zbog toga nam je bitan i broj polaznika koji odlučuju da svoje slobodno vrijeme ispune kvalitetnim sadržajem i nauče važnost sporta i zdravog života uopšte. Cilj kluba je da kroz rad i prenošenje znanja iz karatea djecu koja vježbaju uči i drugim značajnim vrijednostima iz života, tako da kroz rad na razvoju osnovnih fizičkih principa karatea djeci se prenose i osnovni moralni kodeksi koje karate propagira“, ističe Vujadinović.

U 2013. godini klub očekuje nastup svojih takmičara na više državnih i međunarodnih takmičenja.

„KBV „Zanshin“ je prvenstveno izuzetnim zalaganjem trenera, djece i njihovih roditelja, za ove tri godine postojanja postigao izuzetne rezultate, stvorio odlične generacije takmičara i tako se svrstao u sami vrh karate sporta na ovim prostorima. Naš cilj je da i u budućnosti ostvarimo još bolje rezultate kako takmičarske tako i organizacione“, izjavio je trener KBV „Zanshin“ Miljan Vujadinović.

Treninzi KBV „Zanshin“ se održavaju svakim radnim danom u sali Hotela „Damis“ u periodu od 18.00 do 19.30 h i 19.30 do 21.00 časova, gdje je moguće izvršiti upis novih članova.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare