Predškolsko obrazovanje za 80 mališana

0

U Dječijem centru “Bubamara“ Pale ove godine program predškolskog obrazovanja pohađa 80 djece, svrstanih u tri grupe od 25 do 27 polaznika, rekao je Srni direktor ove ustanove Miodrag Ćirić. On je naglasio da je program predškolskog obrazovanja počeo juče, te da će sa djecom raditi dva kvalifikovana vaspitača.

“Interesovanje roditelja je iznad očekivanja i mi smo veoma zadovoljni. Upravni odbor Dječijeg centra je odlučio da za predškolsko obrazovanje, a na ime materijalnih troškova, gdje spadaju bojice, blokovi sveske i sve što je potrebno djeci, roditelji mjesečno plaćaju 20 KM“, istakao je Ćirić.

On je izrazio žaljenje što na područiju Mokrog, koje pripada opštini Pale, ove godine neće biti organizovano predškolsko obrazovanje.

“Posljednjih godina smo uspjevali da organizujemo ovaj projekat i u Mokrom, međutim ove godine nije ostvaren dogovor sa direktorom Osnovne škole Mokro zbog nedostatka prostora“, istakao je Ćirić.

Prema njegovim riječima, cijena cjelodnevnog boravka djece u vrtiću, koji se nalazi u okviru ove ustanove, u iznosu od 150 KM nije se mijenjala nekoliko godina, ali da će s obzirom na razna poskupljenja Centar biti primoran da taj iznos u dogledno vrijeme poveća.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare