Predrag Vučićević novi predsjednik Skupštine

0

Predrag Vučićević iz PDP-a izabran je danas za predsjednika Skupštine opštine Pale.

Skupština opštine Pale je na današnjoj sjednici prihvatila ostavku bivšeg predsjednika parlamenta Miroslava Brčkala, koji je na posljednjim opštim izborima izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta usvojen je budžet opštine za 2015. godinu od oko 8.800.000 KM, što je manje u odnosu na rebalans budžeta ove godine.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je u pauzi zasjedanja da je budžetom za narednu godinu za kapitalne investicije planirano 1.766.000 KM.

„Od ovih sredstava biće završen gradski trg, Univerzitetska ulica, kao i neki infrastrukturni projekti“, rekao je Kovačević i dodao da se vodilo računa o ravnomjernom razvoju opštine i da je svaka mjesna zajednica dobila neki projekat.

Prema njegovim riječima, kroz ovaj budžet se vodila i aktivna socijalna politika, tako da je osam odsto budžeta predviđeno za socijalne kategorije, a povećana su i sredstva za Boračku organizaciju Pale.

Protiv budžeta za 2015. godinu glasali su odbornici opozicije.

Odbornik Pokreta za naš grad-Pale Momir Blagojević izjavio je da se ovaj budžet temelji na individualnim ocjenama o tome šta treba da se radi u toku godine.

„Budžet mora imati programski karakter, a ne popis pozicija kako je sada urađeno. Ovaj budžet ne mogu reći da je potrošački, ali nije ni razvojni“, dodao je Blagojević.

Skupština je na današnjoj sjednici usvojila i rebalans budžeta za ovu godinu od 8.934.000 KM, što je za oko 96.000 KM manje u odnosu na plan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare