Predrag Danilović otvorio kamp „Hipo tri poena 2012“

0

Proslavljeni srpski košarkaški as i predsjednik Košarkaškog kluba /KK/ „Partizan m:ts“ Predrag Saša Danilović otvorio je danas na Jahorini Međunarodni košarkaški kamp „Hipo tri poena 2012“, čiji je organizator KK „Zvijezda“ Banjaluka.„Druženje, stvaranje novih prijateljstava, razvijanje sportskog duha i učenje košarke – najveće su vrijednosti ovog kampa“, poručio je Danilović mladim košarkašima.

On je podvukao da je KK „Partizan“, na osnovu sporazuma o specijalnim i paralelenim vezama Srbije i Republike Srpske, među prvima uspostavio čvrste kontakte i saradnju sa sportistima u Srpskoj.

Danilović je pohvalio ozbiljan i stručan rad trenera i rukovodstva KK „Zvijezda“ Banjaluka i zahvalio za desetogodišnju podršku generalnom sponzoru kampa „Hipo Alpe Adria banci“ Banjaluka.

„Košarkaški kamp nije samo sportski događaj, nego je ovdje snažno zastupljen i socijalni aspekt ove košarkake škole, koji se ogleda u okupljanju u vaspitavanju mladih ljudi ne samo iz Srpske, nego i zemalja u okruženju“, istakao je Danilović.

Članovi Organizacionog odbora kampa Željko Krunić i Boban Stanojević podsjetili su na istorijat i rezultate ove sportske manifestacije, pri čemu je naglašena velika i iskrena pomoć i podrška Saše Danilovića.

Predstavnica „Hipo Alpe Adria banke“ LJiljana Krsman rekla je da je ova banka već 10 godina „ponosni generalni sponzor“ kampa „Hipo tri poena“, koji je od 2002. godine pa do danas okupio više od 6.500 mladih košarkaških nada i oko 150 trenera.

Ona je dodala da „Hipo Alpe Adria banka“ Banjaluka ove godine slavi 10 godina uspješnog rada u Republici Srpskoj.

Organizator ovogodišnjeg kampa je KK „Zvijezda“ Banjaluka, u saradnji sa KK „Partizan TS“ iz Banjaluke, dok veliku pomoć pruža i beogradski „Partizan“.

Kamp će biti organizovan u šest smjena i učestvovaće više od 600 mladih košarkaša, uzrasta od šest do 16 godina, koji dolaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Luksemburga, Rusije, Španije i Kanade.

Ove godine u periodu od 14. do 25. avgusta biće organizovan i Kup olimpijskih nada, turnir čiji su pokrovitelji Olimpijski komiteti Srbije i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare