Predavanje za višegradske maturante o mladima u saobraćaju

0
Predavanje za višegradske maturante o mladima u saobraćaju

VIŠEGRAD – U Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu danas je održano predavanje o temi „Mladi kao rizična grupa u saobraćaju“ za učenike završnih razreda ove škole kako bi im se skrenula pažnja na izazove sa kojima će se susretati kao vozači početnici.

Zamjenik komandira Policijske stanice Višegrad Vojislav Krunić rekao je da ova policijska stanica u saradnji sa Auto-moto društvom Višegrad već dugi niz godina sprovodi aktivnosti u okviru projekta rad policije u zajednici iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

„Cilj nam je da kroz edukaciju mladih ljudi skrenemo pažnju na rizike sa kojima će se susretati u saobraćaju kao vozači početnici, a ujedno da ih informišemo o stanju bezbjednosti u saobraćaju i svim rizicima koje oni nose kao učesnici u saobraćaju“, naglasio je Krunić.

On je naveo da je u prošloj godini zabilježen rast broja saobraćajnih nezgoda za tri odsto u odnosu na 2016. godinu, ali da je ohrabrujuće to što su nezgode sa teškim tjelesnim povredama smanjene za 50 odsto, sa lakšim tjelesnim povredama za 72 odsto, dok je broj povrijeđenih lica smanjen za 70 odsto.

Radovan Lipovac, sekretar Auto-moto društva Višegrad, rekao je da je cilj predavanja da se srednjoškolcima skrene pažnja na izazove sa kojima će se sretati kada postanu vozači.

„Mladi do 25 godina su veoma rizična grupa vozača učesnika u saobraćaju, tako da ćemo im skrenuti pažnju na pravila ponašanja koja bi trebalo poštovati u saobraćaju“, istakao je Lipovac.

On je napomenuo da je veliki procenat mladih učesnika u saobraćajnim nezgodama i da se zbog toga skreće pažnja vozačima početnicima na njihovo ponašanje u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments