Predavanja o zloupotrebama interneta i mobilnih telefona

0

ISTOČNO SARAJEVO – Srednjoškolcima sa područja Istočnog Novog Sarajeva danas su pripadnici policije održali predavanje o opasnostima koje vrebaju na internetu i društvenim mrežama i o zloupotrebama mobilnih telefona.

Pripadnik Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo Tatjana Marin učenicima je navela primjer mladića koji je snimio telefonom djevojku, a onda je njena neprimjerena fotografija kružila školom.

Ona je istakla da na području Istočnog Novog Sarajeva nema puno prijavljenih slučajeva zloupotrebe interneta i društvenih mreža.

“Mi ovdje nemamo nekih konkretnih problema, ali i dalje ćemo raditi preventivna predavanja da bi učenike upoznali sa opasnostima koje vrebaju sa društvenih mreža”, istakla je Tatjana Marin, koja je policajac za rad u zajednici.

Predavanje učenicima Srednjoškolskog centra “Gimnazija i srednja stručna škola” u Istočnom Novom Sarajevu o temi “Zloupotreba društvenih mreža i mobilnih telefona” održano je u okviru akcije “Rad policije u zajednici”, koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ova akcija počela je u ponedjeljak, 17. februara, i trajaće kontinuirano tokom cijele godine.

Učenica prvog razreda “Gimnazije” Jelica Kulina kaže da svakodnevno koristi internet i društvene mreže, ali da nije znala koje opasnosti vrebaju.

Ona je istakla da je današnje predavanje korisno jer je naučila da mora da zašptiti svoj identitet i da na društvenim mrežama ne ostavlja privatne sadržaje.

I u ostalim školama na koje pokriva Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo biće održana slična predavanja o temama koje se odnose na maloljetničku delinkvenciju, vršnjačko nasilje i borbu protiv bolesti ovisnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments