Predata poluautomatska puška

0

Lice čiji su inicijali M.R. dobrovoljno je policiji predalo poluautomatsku pušku kalibra 7,62 milimetara i devet metaka kalibra 7,9 milimetara prilikom pretresa njegove porodične kuće u Jahorinskoj ulici na Palama.

Protiv ovog lica biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

Tragajući za licima V.K. i M.K, za kojima je CJB Istočno Sarajevo raspisao potragu, policija u Sokocu je tokom obilaska mjesta Buječ i Bijela Voda u šumi Tisa, na oko 600 metara od kuće vlasništvo M.K, pronašla 12 trupaca jele i smrče koji nisu bili obilježeni šumarskim žigom.

Na ovom području kojim gazduje ŠG „Romanija“ Sokolac, u neposrednoj blizini trupaca pronađen je i traktor bez registarskih oznaka, koji je najvjerovatnije korišten za izvoz bespravno posječenih trupaca iz šume. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i dokumentovanju predmeta.

U posljednja 24 časa policija je kontrolisala 199 vozila i vozača i uručila 123 prekršajna naloga, legitimisala 18 lice, te iz saobraćaja isključila tri vozača – jednog zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i dva zbog upravljanja vozilom prije sticanja zakonskog prava.

Na inicijativu Policijske stanice Čajniče sutra će u Kulturnom centru biti održan sastanak Foruma za bezbjednost građana i Opštinskog štaba Civilne zaštite, na kojem bi trebalo da bude usvojen plan operativnog provođenja aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru, te analizirano stanje opremljenosti objekata od značaja za zaštitu od požara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare