Pravni fakultet: Aktuelnost i značaj ljudskih prava i sloboda

0

Povodom krsne slave Svetog Petra Cetinjskog i dana Pravnog fakulteta na Palama danas je otvoren naučni skup pod nazivom „Aktuelnost i značaj ljudskih prava i sloboda“.

Dekan Pravnog fakulteta na Palama Milan Tomić istakao je na otvaranju da će na skupu učestvovati eminentni stručnjaci iz pravne nauke i struke i da je cilj ovog skupa je da se ponovo istakne značaj ove teme i razmjene iskustva.

„Želimo da na ovaj način istaknemo značaj regionalne saradnje u oblasti pravne nauke i struke budući da skup ima međunarodni karakter“, naglasio je Tomić.

Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović u ranijoj izjavi za Srnu čestitao je dekanu Tomiću na izboru teme i naglasio da ovakvih skupova nikad nije mnogo i da su oni od izuzetnog značaja.

„Naučni skup ove vrste je dokaz da Pravni fakultet na Palama i Univerzitet u Istočnom Sarajevu idu upravo ka tome da se ostvari jedna opšta demokratizacija u društvu i tako predstavljaju RS kao jedan milje u kojem se štite ljudska prava svih“, podvukao je Kuzmanović.

Naučni skup traje do sutra, odvijaće se u pet sesija, a na njemu će biti izloženo tridesetak referata učesnika sa pravnih fakulteta iz regiona.

Učesnici su profesori Pravnih fakulteta iz Srbije, BiH i Crne Gore i predstavnici institucija koji se bave ostvarivanjem ljudskih prava i sloboda.

(www.palelive.com / Agencije)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare