Povrijeđeni Čačanin u stabilnom stanju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Motociklista iz Čačka, koji se nakon napada u federalnom Sarajevu oporavlja u Bolnici Istočno Sarajevo, u stabilnom je stanju i nije životno ugrožen, pa bi mogao biti sutra otpušten na kućno liječenje, rekao je Srni ljekar Đorđe Pejić.

Pejić je potvrdio da je pacijent zadobio površinske povrede mekog tkiva lica, da ima nakupine krvi u desnom sinusu, te da mu odgovarajućom terapijom nastoje smanjiti otok.

„On je noć proveo stabilno, ali problem predstavlja povećana vrijednost šećera u krvi, koju pacijent ima od ranije, a što nastojimo da stabilizujemo. Zbog toga ćemo ga i danas zadržati na liječenju. Pacijent će, najvjerovatnije, sutra biti otpušten“, rekao je Pejić.

Petorica motociklista iz Čačka prijavila su juče Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića.

Dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo danas je rekao Srni da „povrijeđeni nije prijavio ovaj slučaj i da je odbio saradnju sa policijom“, dok napadnuti motociklisti tvrde da su ih nakon incidenta kantonalni policajci samo propratili do entitetske linije.

Motociklista Nebojša /61/, jedan od članova Moto kluba „Čoper“ iz Čačka koji su napadnuti u Sarajevu, rekao je da su im napadači psovali „četnički majku“ i prijetili da će ih poklati.

Prema njegovim riječima, napadač je prišao jednom od motociklista koji je na sebi imao prsluk, ispod kojeg je virila majica sa srpskim grbom /dvoglavi orao/ i psovao mu „četničku majku“.

On je ispričao da su na mjesto napada prvo došla četiri policajca, zatim još dva, koji su počeli da pišu šta se dogodilo. Čuo je da razgovaraju preko motorole sa nekim ko je rekao policajcima da motocikliste izvedu iz Sarajeva, a da zatim pocijepaju zapisnik i da ne pišu prijave.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je juče Srni da su pretučeni Čačani u izjavi policiji na Palama naveli da ih je policija Kantona Sarajevo nakon incidenta samo propratila do entitetske linije i da je to bilo sve što je uradila.

Federalni mediji su javili da su bajkere iz Srbije juče napali navijači Fudbalskog kluba „Sarajevo“ – „Horde zla“ u blizini Sebilja na Baščaršiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare