Пожртвованост цивилне заштите у извршавању задатака

0

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је руководству и припадницима Републичке управе цивилне заштите Међународни дан цивилне заштите и указао на њихов пожртвован и несебичан рад, озбиљност и професионалност у извршавању захтјевних задатака.

„Цивилна заштита је једна од оних служби чији ангажман није видљив свакодневно, али и те како долази до изражаја у кризним ситуацијама и изазовним околностима“, навео је Југовић у честитки вршиоцу дужности директора Републичке управе цивилне заштите Борису Трнинићу, његовим сарадницима и свим припадницима служби цивилне заштите.

Он је истакао да на овај дан треба подсјетити на значај ове службе и потребу њеног континуираног јачања како би био успостављен правовремени и ефикасни одговор на изазове и ризике.

Југовић је изразио наду да ће припадници Цивилне заштите у наредном периоду остварити још већи напредак у даљем развоју система цивилне заштите у Републици Српској, те додатно ојачати материјално-техничке капацитете и кадровски потенцијал.

У Републици Српској традиционално се обиљежава Међународни дан цивилне заштите с циљем указивања на значај и улогу службе Цивилне заштите у случају свих видова несрећа и катастрофа, као и да им се ода признања за све напоре, жртве и подвиге.

Управа цивилне заштите Републике Српске организоваће данас у Братунцу показну вјежбу „Спасавање 24 – Братунац“, поводом Дана цивилне заштите Српске.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare