Јевтовић: Алгоритми за разликовање малигних и бенигних промјена на кожи

0
Специјалиста дерматовенерологије у Болници "Србија" у Источном Сарајеву Далиборка Јевтовић.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Специјалиста дерматовенерологије у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву Далиборка Јевтовић, која је завршила едукацију о алгоритмима дерматоскопије, истакла је да су алгоритми веома комплексни и служе за постављање дијагнозе и разликовање малигних и бенигних промјена на кожи.

Јевтовићева је истакла да се дигитална дерматоскопија заснива на посебним алгоритмима које је установило Европско удружење дерматовенеролога, саопштено је из Болнице „Србија“.

Она је нагласила да је едукација о алгоритмима дерматоскопије напредни ниво едукације за љекаре и да се на њој говорило о специфичностима, техникама извођења дерматоскопије и њеном значају.

„Ова едукација је од изузетног значаја, јер смо у Болници прошле године набавили нови дерматоскоп који служи за рану детекцију малигних обољења коже, преглед младежа и њихових промјена, разликовање бенигних од малигних промјена на кожи и осталих кожних промјена“, истакла је Јевтовићева.

У саопштењу се наводи да Болница „Србија“ у Источном Сарајеву континуирано ради на едукацији свог медицинског кадра како би унаприједили услуге и становницима Сарајевско-романијске регије пружили што бољу здравствену заштиту.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare