Pozovite 1411 i pomozite nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama

0

BANJALUKA – Hiljade djece u Republici Srpskoj, koja nemaju prevoz, izlolovano je bez stručne pomoći i podrške, a ako tome nemaju pristup njih razvoj je otežan, navodi se u video-poruci humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“ od koje će sredstva ove godine biti iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektuelnim poteškoćama.

Video poruka je objavljena na „Instagram“ nalogu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović pod čijim se visokim pokroviteljstvom tradicionalno 12. put provodi humanitarna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima“.

„Širom Srpske žive naši drugari kojima je potrebno malo više. Malo više druženja, razgovora, igre i malo više pomoći. Od toga zavisi njihovo zdravlje i napredak. Bez prevoza, hiljade djece u Srpskoj je izolovano bez stručne pomoći i podrške. Ako tome nemaju pristup, njihov razvoj je otežan i usporen. NJihov osmjeh zavisi od nas“, navodi se u video-poruci.

„Najljepše je kad pričamo, kada se igramo i volimo kad smo svi tu“, ističe jedno od djece na video-snimku.

„Ja bih volio da svaki dan ovdje dolazim, ali nema prevoza“, kaže jedan dječak.

Da bi se pomogla nabavka prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama potrebno je pozvati 1411, čime se donira jedna KM.

Kao i prethodnih godina, i u ovogodšnjoj humanitarnoj akciji partneri predsjednice Republike biće djeca i mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim angažmanom dati doprinos uspješnoj realizaciji akcije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare