Poziv za realizaciju projekta daljinskog grijanja

0
Poziv za realizaciju projekta daljinskog grijanja

SOKOLAC – Opština Sokolac objavila je javni poziv za realizaciju projekta daljinskog grijanja, procijenjene vrijednosti 15,2 miliona KM, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta grijanja, uz povećanje energetske efikasnosti i sprečavanje visokog nivoa zagađivanja, a koji će biti realizovan po principu javno-privatno partnerstvo.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 10. april, a sa privatnim preduzetnikom koji ponudi najbolje uslove opština Sokolac će potpisati ugovor o realizaciji projekta „Obnova, proširenje, održavanje i snabdijevanje toplotom sistema daljinskog grijanja, sa instaliranjem kogeneracionog postrojenja na bio-masu“.

Svrha ugovora je realizacija i finansiranje rekonstrukcije, proširenja i održavanja mreže daljinskog grijanja, da bi se uspostavio održiv sistem daljinskog grijanja na bazi lokalne bio-mase.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Mitar Pržulj rekao je Srni da se iz sokolačke Toplane trenutno zagrijava 26.500 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora, te da u prvoj, ključnoj fazi ovog projekta, koja će prema Studiji izvodljivosti biti realizovana za tri godne, toplotni sistem treba da bude u funkciji na 67.500 metara kvadratnih korisnog prostora.

Ugovorom je predviđeno isporučivanje električne energije u elektroenergetsku mrežu po takozvanoj fid-in-tarifi i snabdijevanje toplotom sistema daljinskog grijanja uz njegovu obnovu, proširenje i održavanje.

Privatni partner preuzeće obavezu dizajniranja, izgradnje, finansiranja, upravljanja, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje postrojenja i sistema daljinskog grijanja, te njihovo puštanje u rad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments