Poziv sugrađanima da glasaju za njihove predstavnike

0

SOKOLAC – Učesnici dječijeg muzičkog takmičenja „Ritam Evrope“ koji predstavljaju opštinu Sokolac danas su sa konferencije za novinare pozvali sugrađane i stanovnike iz susjednih opština da glasaju za njih.

Opštinu Sokolac na ovom festivalu predstavljaju Marijana Grujić sa pjesmom iz Belgije „Unutrašnji ritam“, te Anđela Simić i Sara Tošić kao prateća plesna grupa.

Direktor dječijeg muzičkog takmičenja „Ritam Evrope“ David Makivić rekao je danas na pres konferenciji na Sokocu da je ova opština spremno prihvatila sve izazove koje je iziskivao organizator takmičenja i da se pokazala kao dobar partner u realizaicji cjelokupnog projekta ovog muzičkog festivala, te izrazio nadu da će tako i ostati.

On je naveo da je opština Sokolac učestvovala u realizaciji projekta „Ritam Evrope“ i uključila se tako u grupu od 15 gradova i opština u Republici Srpskoj koje imaju cilj da postiču i razvijaju mlade talente.

Prema njegovim riječima, princip glasanja na ovom dječijem muzičkom festivalu
je takav da 50 odsto čine SMS glasovi publike, 25 odsto stručni žiri organizatora i 25 odsto žiri svih gradova/opština učesnika.

On je istakao da će svaka opština imati jedan žiri koji će svom gradu dati jedan poen, a za sve ostale do maksimalnog broja.

Makivić je naveo da će 25. septembra na RTRS-u premijerno biti prikazani učesnici „Ritma Evrope“.

„Drago nam je što uz festival `Ritam Evrope` zajedno možemo da rastemo i da se usavršavamo i da naše talente promovišemo na najbolji mogući način, što je i cilj ovog festivala – podsticanje i razvijanje mladih talenata i njihovo prepoznavanje na terenu“, izjavio je Makivić.

On je naglasio da se na ovaj način zaokružuj ovogodišnja aktivnost „Ritma Evrope“, te je ovom prilikom pozvao lokalnu upravu opštine Sokolac da i naredne godine učestvuje u ovom projektu.

Makivić je rekao da se pjesma „Unutrašnji ritam“ koju izvode predstavnice opštine Sokolac dobro kotira i da vjeruje da lokalna uprava ima potencijala za jedno ovakvo takmičenje ukoliko njihovi predstavnici ove godine pobijede.

Anđela Simić će se na ovom muzičkom fesivalu predstaviti kao član plesne grupe koja će pratiti vokalnog izvođača i već sada se, kako je rekla novinarima, nada najboljem.

Ona je naglasila da predstanice opštine Sokolac na „Ritmu Evrope“ imaju šansu za pobjedu sudeći po pohvalama prijatelja, muzičkih stručnjaka i glasovima sugrađana, te navela da su se do sada našle među top deset.

Podrška ovim takmičarima može se dati na broj telefona 091/510-720, pjesma 11.

„Ritam Evrope“ je najveće dječije muzičko takmičenja koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću i ima tradiciju više od 12 godina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare