Od iduće sedmice rekonstrukcija puta Pale-Jahorina

6

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je danas sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem razgovarao o svim problemima koji se odnose na putnu infrastrukturu na području ove lokalne zajednice, te da ima obećanje da će uskoro krenuti rehabilitacija puta Pale-Jahorina.

„Na sastanku je poseban osvrt bio na Jahorinu i Olimpijski centar, gdje zajednički sa nadležnim ministarstvom u narednom periodu treba da riješimo putnu infrastrukturu“, izjavio je Jugović novinarima nakon sastanka sa Ćorićem.

On je naveo da je sa Ćorićem razgovarao i o rekonstrukciji puta Pale-Podgrab sa akcentom na dionicu od Vrhprače prema Jahorini, zatim rekonstrukciji puta Pale-Jahorina, koja bi trebala početi iduće sedmice.

Jugović je naglasio da je jedna od glavnih tema današnjeg razgovora izgradnja gondole na relaciji Pale-Jahorina, odnosno „Famos“ – Ravna planina – Jahorina.

„Tokom radne posjete Ravnoj planini vidjeli smo u kojoj se fazi nalazi taj projekat, s obzirom da imamo potpisan ugovor za izradu projektnog rješenja u odabiru najbolje trase. Podrazumijeva se da ćemo u tome imati punu pomoć `Puteva Republike Srpske` i nadležnog ministarstva lokalnoj putnoj infrastrukturi“, istakao je Jugović.

Kada je riječ o izgradnji kružnog toka kod tržnog centra „Bartula“, Jugović je naveo da bi ona trebala početi iduće godine.

Jugović je sa Ćorićem nakon sastanka posjetio mjesto izgradnje kružnog toka na magistralnom putu u blizini Osnovne škole „Pale“, te Ski-centar „Ravna planina“.

Pale i Jahorina najveće gradilište u Srpskoj

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas na Palama da su ova lokalna zajednica i Jahorina najveće gradilište u Srpskoj sa ozbiljnim potencijalom, te da je Vlada Srpske pokazala zainteresovanost da ovo područje postane ambijent pogodan za razvoj ne samo turizma, već i privrede i ekonomije.

„Sigurno da smo u tome djelimično uspjeli“, rekao je Ćorić novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

Ćorić je naveo da je sa Jugovićem razgovarao o naprednim infrastrukturnim rješenjima koja se odnose na neke saobraćajnice i kružne tokove, čime bi bila povećana bezbjednost saobraćaja, ali i protok saobraćaja jer dolazi do zagušenja tokom sezone.

Prema njegovim riječima, na sastanku je razgovarano o sanaciji regionalnih puteva, prvenstveno puta Pale-Podgrab.

„Vrlo brzo ćemo krenuti sa radovima na rekonstrukciji regionalnog puta Pale-Jahorina, gdje smo izabrali izvođača radova. Očekujem da u narednih nekoliko dana uvedemo izvođača u radove kako bi sanacija bila gotova do kraja sezone“, rekao je Ćorić.

On je naveo da je u toku još jedan projekat koji se radi na Jahorini, a tiče se kružne obilaznice čijom će izgradnjom biti riješen problem gužve na Jahorini, za koji je Vlada Republike Srpske posredstvom „Puteva Republike Srpske“ izdvojila 2.200.000 KM.

Ćorić je napomenuo da postoji niz projekata čija je realizacija u toku i koji će tek biti realizovani, ali da je najvažnije da postoji veliko interesovanje i dobra saradnja Vlade Republike Srpske sa ovom lokalnom zajednicom i gradom Istočno Sarajevo.

„Siguran sam da ćemo u sinergiji i sa ovim aktivnim odnosom lokalne zajednice i grada unaprijediti projekte o kojima sam govorio, ali takođe i razmišljati o nekim novim projektima koje ćemo raditi u narednom periodu“, poručio je Ćorić.

Ćorić je nakon sastanka sa načelnikom Pala posjetio mjesto izgradnje kružnog toka na magistralnom putu u blizini Osnovne škole „Pale“, te Ski-centar „Ravna planina“.

Table dobrodošlice u Republiku Srpsku neće biti uklonjene

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da table dobrodošlice u Republiku Srpsku na međuentitetskoj granici neće biti uklonjene uprkos tome što to potenciraju pojedinci u federalnim institucijama.

Ćorić je ocijenio da je od tabli dobrodošlice napravljeno političko pitanje s ciljem da se skrene pažnja sa važnijih tema i ponovio da ne vidi razlog zašto bi te table bile uklonjene.

„Ne znam kome smetaju table sa natpisom ‘Dobro došli u Republiku Srpsku’. Ako nekome smetaju, neka proba da ih ukloni. One samo označavaju teritoriju u koju dolazite i ne vidim razlog da bilo ko ima problem sa tim“, izjavio je Ćorić novinarima na Palama.

On je poručio da će teritorija Republike Srpske biti obilježena onako kako to odluče vlasti Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Ima li bar sniženja za stanovnike Istočnog Sarajeva? Mi pravimo put, a neki biznismeni grade čardake i izrabljuju omladinu za mrvice.

Treba taj put u kompletu rekonstruisati i napraviti jos jednu traku sa desne strane. Tad bi bio najbolji. Prema Jahorini.

I kružni tok na Trijangi, da bude u trendu

I ja imam želju da tu trecu traku sto pominjete da nekad neko napravi uz i niz Romaniju pa da narod ove regije ima neke koristi od tog puta a sto se tice Jahorine sem pojedinaca sta mi imamo od nje

I jos mislim da je na Palama prioritet (osim toplane) – u kompletu rekonstruisati, tj. asfaltirati sve ulice u uzem centru grada, a ne krpiti malo po malo.

aj valjda ce ga napraviti ovaj put kako treba