Poziv na saradnju zajednicama etažnih vlasnika

0

Vršilac dužnosti direktora Akcionarskog društva “Pale-stan” Vera Cicović pozvala je sve novoformirane zajednice etažnih vlasnika na saradnju kako bi zajednički kvalitetno održavali sve stambene zgrade u Palama.

“Iako je novim Zakonom o održavanju zgrada propisano da do kraja godine budu osnovane zajednice etažnih vlasnika, koje uglavnom upravlja zgradom, smatramo da ne postoji problem dalje saradnje sa već udruženim korisnicima njihovih usluga”, rekla je Cicovićeva Srni.

Ona kaže da je interes za udruživanje i ostvarivanje ugovorenog odnosa sa zajednicama etažnih vlasnika od velikog interesa, jer je “Pale-stan” jedino preduzeće koje je registrovano za održavanje zajedničkih dijelova stambenih zgrada.

Cicovićeva je nagalsila da im u radu veliku podršku pruža opština Pale, a posebno Odjeljenje stambeno-komunalnih poslova gdje se registruju zajednice etažnih vlasnika, koje se upućuju na udruživanje i zaključivanje ugovora sa “Pale-stanom”.

Ona je istakla da je “Pale-stan” u prošloj godini uspješno izvršio sve intervencije kojih je po zahtjevima stanara bilo 160, a otklonjeni su i svi uočeni nedostaci, popravke krovova, vrata, elektro i vodo instalacija, skidanje ledenica, kao i dezinfekcija, dezinskecija i deratizacija zajedničkih prostorija u zgradi.

“U ovoj godini imali smo 49 zahtjeva građanja za otklanjanje problema, ne računajući intervencije koje su nastale u vrijeme velikih snježnih padavina”, rekla je Cicovićeva i dodala da “Pale-stan” održava oko 750 stambenih jedinica.

Cicovićeva je napomenula da je “Pale-stan” osnovan odlukom Skupštine opštine Pale 1999. godine, kao javno stambeno preduzeće, a od 2008. godine registrovani su kao Akcionarsko društvo i uglavnom se bavi održavanjem zajedničkih dijelova stambenih zgrada sa garažama i poslovnih zgrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments