Poziv korisnicima da izmire dugovanja

0

ZVORNIK – Akcionarsko društvo “Zvornik stan” pozvalo je danas korisnike da što prije izmire dugovanja za isporučenu toplotnu energiju i prirodni gas kako bi se mogao održati kontinuitet u njihovim isporukama.

U saopštenju ovog preduzeća navodi se da je stepen naplate poražavajući, te da je na nivou od oko 45 odsto, zbog čega prijeti opasnost da isporuka gasa bude obustavljena.

Direktor “Zvornik stana” Miodrag Jevtić rekao je Srni da je u ovoj sezoni grijanja korisnicima fakturisano 1.250.000 KM od čega je naplaćeno oko 570.000 KM.

On je dodao i da je stepen naplate u istom periodu prošle godine bio neznatno veći.

Iz “Zvornik stana” dodaju da je ugovorom o snabdijevanju prirodnim gasom za tekuću sezonu grijanja sa isporučiocem “BH-gasom” definisano da “Zvornik stan” najkasnije do 25. u tekućem mjesecu izmiri fakturu za prethodni mjesec.

“Isporučilac je izričito zahtijevao da `Zvornik stan` izda mjenice za sve mjesece sezone grijanja koje su garancija plaćanja, a što `BH-gasu` omogućuje da u slučaju nepoštovanja roka plaćanja blokira račun našem preduzeću i obustavi isporuku gasa”, pojašnjava se u saopštenju.

Iz “Zvornik stana” upozoravaju da je sa postojećim stepenom naplate pitanje trenutka kada će biti blokiran račun ovog preduzeća i obustavljena isporuka gasa, što bi prouzrokovalo nesagledive posljedice.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments