Poziv građanima da zamijene lične dokumente

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo poziva građane da zamIjene lične dokumente, jer je na području Centra istekao rok važenja ličnih karata za 1.234 građanina i vozačkih dozvola za 2.894 vozača.

Najveći broj građana koji nisu u zakonskom roku podnijeli zahtjev za izdavanje lične karte su sa područja Pala – 484, zatim Foče 385, Višegrada 75 i Sokoca 59, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Najveći broj građana kojima je istekla vozačka dozvola je sa područja Pala – 626, zatim slijedi Višegrad 382, Foča 364, Sokolac 345 i Istočna Ilidža 330.

Centar poziva građane kojima ističe ili je istekao rok važenja ličnih dokumenata da podnesu zahtjev za zamjenu i izvrše svoju zakonsku obavezu.

Prema Zakonu o ličnoj karti državljana BiH, imalac lične karte dužan je da podnese zahtjev za zamjenu lične karte najkasnije 15 dana prije datuma isteka važenja sadašnje, a ukoliko to ne učini, lična karta prestaje da važi sa datumom isteka.

U slučaju isteka roka važenja vozačke dozvole, lice uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole podnosi dokaz o prebivalištu, odnosno boravištu, uvidom u važeću ličnu kartu.

Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, propisana je novčana kazna od 30 KM ako lice upravlja motornim vozilom u saobraćaju, a istekao je rok važenja njegove vozačke dozvole.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare