Poziv građanima da predaju nelegalno oružje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo obavještava građane da je 12. aprila stupio na snagu Zakon o oružju i municiji koji predviđa amnestiju za građane koji posjeduju oružje, municiju ili minsko-eksplozivna sredstva.
Ukoliko građanin odmah preda oružje nadležnom organu, neće odgovarati za nelegalno posjedovanje, odnosno neće snositi ni krivičnu, ni prekršajnu odgovornost, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Zakon, takođe, predviđa da je lice koje posjeduje oružje bez isprava, a koje prema ranije važećim propisima nije registrovano, dužno da najkasnije do 31. decembra ove godine, podnese zahtjev za izdavanje isprave o oružju.

Prilikom podnošenja zahtjeva, lice nije dužno da dokazuje porijeklo oružja, napominju u Centru.

Vlasnici oružja za ličnu bezbjednost koji na dan stupanja na snagu ovog zakona drže oružje na osnovu oružnog lista kojem je istekao rok važenja, obavezni su da do navedenog datuma podnesu zahtjev za izdavanje oružnog lista uz ispunjenost opštih i posebnih uslova propisanih zakonom.

Jedna od novina je i ta što se oružni list za oružje za ličnu bezbjednost izdaje sa rokom važenja od deset godina, izuzev za lica starija od 65 godina života kojima se oružni list izdaje sa trajnim važenjem.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare