Požari na više lokacija

0

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo intervenisali su danas na više od deset lokacija u opštini Sokolac i na 12 lokacija na Palama, a uzrok svih požara je ljudski faktor.
Na širem području grada gore šiblje, livade i nisko rastinje. Vatrogasci su na terenu, a angažovana je sva mehanizacija i oprema, saopšteno je iz Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice NJegoš Vukadin kaže da su na pojedinim požarištima bili ugroženi objekti, kuće i vikendice.

Vukadin apeluje da građani, prilikom proljećnih radova, ne pale korov na livadama, jer se vatra može proširiti na okolne šume i izazvati katastrofalne posljedice.

On je zamolio građane da ukoliko se ipak odluče da pale korov i šiblje o tome obavezno obavijeste vatrogasce.

„Mnogo je bolje da organizujemo dežurnu ekipu koja će kontrolisati radove i spriječiti eventualno izbijanje vatre, nego da se suočimo sa velikim požarima koji mogu da se prošire na šume i izazovu katastrofu“.

Vukadin ističe da je situacija krajnje ozbiljna, jer je u proteklih nekoliko dana, na području Istočnog Sarajeva evidentirano više od 70 požara na različitim lokacijama

(www.palelive.com / Srna / foto ilustracija)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare