Požar zahvatio Baščaršiju

0

SARAJEVO – Oko 12 časova požar je zahvatio tri radnje na Baščaršiji u Sarajevu i brzo se proširio na ostale radnje i objekte, ukupno njih sedam. Požar je brzom intervencijom uspješno lokalizovan dvadesetak minuta kasnije.

„Na lice mjesta stigli su vatrogasci i policija koja je blokirala ulice kako bi mogli nesmetano gasiti požar“, rekao je Nefić. Na intervenciju su izašla 64 vatrogasca s 13 vozila. Nefić je istakao da su evakuisani radnici iz radnji.

Policija je blokirala Sarače, a iz sigurnosnih razloga nikome ne dozvoljava, osim vatrogascima da priđu lokalima. Pretpostavlja se da je požar izbio u kafiću „Damask“ gdje se puše nargile, te svjedoci nagađaju da je žar uzrokovao požar. Slučajni prolaznici tvrde da je uzrok varnica koja je zapalila objekat, jer su radnici postavljali konstrukciju za baštu. Požar je zahvatio nekoliko radnji, Kolobaru, te poštu Sarači. Gorjelo je ukupno sedam objekata.

Jedan vatrogasac je propao kroz crijep radnji “Kolobari”, ali su mu konobari i kolege pomogli da ustane. Kako navode mediji, on nije povrijeđen.

Na mjesto požara došao je i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gCUv6Xtb2H4}

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wOug0yspx9U}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare