Požar u selu Ljubogošta

0

Iznad sela Ljubogošta u opštini Pale oko 13.00 časova požar je zahvatio nisko rastinje na brdu Kukor i počeo da se spušta prema selu.

– Vatrogasna jedinica je izašla na teren i oko 15:30 časova vatra je počela da jenjava.

– Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo NJegoš Vukadin je naglasio da je požar zahvatio uglavnom šumsko rastinje.

„Imamo problem što smo tokom dana dejstvovali na tri velika požara na području Pala, Lukavice i na Sokocu dva požara. Sve su snage raspoređene“, rekao je Vukadin.

Građani i radnici Šumarstva pomažu u gašenju požara

U gašenje požara na području sela LJubogošta u opštini Pale, osim vatrogasaca, uključili su se i radnici Šumskog gazdinstva sa Pala i mještani, izjavio je Srni starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo NJegoš Vukadin.

„Za sada požar u LJubogošti ne prijeti kućama, ali je veoma otežano gašenje jer je teren nepristupačan“, rekao je Vukadin.

On je apelovao da građani ne šire paniku već da, ako su u prilici, pomognu vatrogascima u borbi protiv požara.

„Nema razloga za paniku. Zna se dogoditi da nas ljudi zovu i kažu da požari prijeti kućama, a da se na terenu utvrdi da su od kuća udaljeni i po tri, četiri kilometra. Imamo istovremeno još nekoliko požara na području Pala“, rekao je Vukadin.

On je dodao da pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo gase požare u rejonu Kijevske Lokve prema Trnovu, LJubogošti i Majdanu na području Pala, te tri požara na području Sokoca, ističući da nijedan ne prijeti kućama i stanovništvu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/pozar-selo-ljubogosta-18-9-2015/] width=[87] height=[87] title=[Požar u selu Ljubogošta] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Foto: Njegoš A, Igor M, Stefan S., Ognjen J, Ana Ć, Darko V, Srđan P, Darko V)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare