Povrijeđeni Čačanin pušten kući iz bolnice

0

Milan Stefanović u studiju Radija OSM u Palama

Motociklista iz Čačka Milan Stefanović, koji se nakon što je napadnut u federalnom Sarajevu oporavljao u Bolnici Istočno Sarajevo, danas je pušten kući.
Stefanović je rekao Srni da, na sreću, nema ozbiljnijih oštećenja, te da još ima vidljivu povredu oka.

On je podsjetio da je došao na moto-skup na Pale i da je njih pet otišlo u Sarajevo da posjete Baščaršiju, ali ih je na povratku od Vječne vatre napala grupa građana.

„Mi smo na odjeći imali obilježja kluba, grb Čačka na leđima gdje piše Čačak-Srbija, a naprijed je bila srpska zastava“, kaže Stefanović, dodajući da napadači nisu bili nikakvi navijači, kako tvrde federalni mediji, već „lokalci“.

On je naveo da su o incidentu obaviješteni policija i ambasade, te da su ostala četvorica bajkera izjave dala samo u policiji na Palama, dok iz MUP-a Kantona Sarajevo niko nije uzeo izjave od njih.

Prema njegovim riječima, federalna policija ih je nakon napada samo propratila do izlaza iz grada.

Stefanović kaže da će opet doći u Sarajevo, ali će se drugačije obući.

Petorica motociklista iz Čačka prijavila su u subotu, 30. maja, Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića.

Dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo rekao je Srni da „povrijeđeni nije prijavio ovaj slučaj i da je odbio saradnju sa policijom“, dok napadnuti motociklisti tvrde da su ih, nakon incidenta, kantonalni policajci samo propratili do entitetske linije.

Motociklista Nebojša /61/, jedan od članova Moto kluba „Čoper“ iz Čačka koji su napadnuti u Sarajevu, rekao je da su im napadači psovali „četničku majku“ i prijetili da će ih poklati.

Prema njegovim riječima, napadač je prišao jednom od motociklista koji je na sebi imao prsluk ispod kojeg je virila majica sa srpskim grbom /dvoglavi orao/ i psovao.

On je ispričao da su na mjesto napada prvo došla četiri policajca, zatim još dva koja su počela da pišu šta se dogodilo, kao i da je čuo da razgovaraju preko motorole sa nekim ko je rekao policajcima da motocikliste izvedu iz Sarajeva, a da zatim pocijepaju zapisnik i ne pišu prijave.

Federalni mediji su javili da su bajkere iz Srbije napali navijači Fudbalskog kluba „Sarajevo“ – „Horde zla“ u blizini sebilja na Baščaršiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare