Povratnici zadovoljni radom lokalne administracije

0

SOKOLAC – Ministar za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH Edin Ramić izjavio je da je danas sa rukovodstvom opštine Sokolac dogovorena metodologija saradnje, a da će kasnije biti realizovani konkretni programi podrške određenim projektima i rješavanju individualnih slučajeva povratnika.

Na sastanku načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice i Ramića rečeno je da je na području ove opštine započeto više projekata koje je finansiralo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica FBiH.

Ramić je rekao novinarima da su povratnici u sokolačkoj opštini zadovoljni radom načelnika i lokalne administracije.

On je naglasio da je najveći potencijal za povratnike u razvoju stočarstva, a dijelom i u eksploataciji šumskih resursa, te da bi federalno Ministarstvo moglo pomoći da povratnici formiraju matična stada kako bi započeli uzgoj tovnih junadi, proizvodnju mlijeka i drugo.

Bjelica je rekao da je razgovarano o pomoći povratničkom stanovništvu na području ove opštine radi održivog povratka, kao i o rješavanju infrastrukturnih projekata na modernizaciji saobraćajnice Sokolac-Olovo, što bi trebalo da bude prioritet u zavisnosti od raspoloživih sredstava.

On je istakao da je u toku javni poziv na koji se mogu prijaviti povratnici, ali i ostalo izbjeglo stanovništvo u vezi sa projektima u oblasti poljoprivrede.

Prema njegovim riječima, razgovarano je i o pomoći razvoju privrednog sektora na području ove opštine u vezi sa apliciranjem kod međunarodnih banaka i fondova za dobijanje povoljnih kredita.

Bjelica je istakao da je ministar Ramić upoznat o onome šta radi lokalna zajednica i njenim potrebama, kao i o ostvarenoj dobroj saradnji sa nevladinim organizacijama i povratnicima.

On je dodao da se nada da će saradnja sa opštinama Olovo i Vareš prema evropskim fondovima dati odgovarajuće rezultate u realizaciji zajedničkih projekata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare