Povodom Svjetskog dana knjige 85 novih naslova

0

SOKOLAC – Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižničar u ovoj ustanovi Gordana Žugić.

Ona je navela da je knjižni fond biblioteke obogaćen zahvaljujući sredstvima opštine Sokolac koja za slične namjene godišnje izdavaja od 3.000 KM do 3.500 KM.

Prema njenim riječima, u Narodnoj biblioteci Sokolac ovaj put je nabavljen nešto veći broj knjiga nego ranije.

„Nedavno smo, uz tridesetak najtraženijih naslova za osnovce, kupili devet enciklopedija namijenjenih učenicima i studentima, našim najvjernijim i najbrojnijim čitaocima“, dodala je Žugićeva.

Ona kaže da se u ovoj ustanovi mogu naći knjige za sve uzraste – od slikovnica do svjetske klasike, te dodaje da naslove najčešće nabavljaju po preporuci čitalaca, a to su, uglavnom, beletristika, stručna literatura i školska lektira.

Prema njenim riječima, Narodna bibloteka Sokolac raspolaže fondom od 28.548 naslova i ima oko 540 aktivnih članova.

„Za učenike osnovne škole članarina je besplatna, za srednjoškolce, penzionere i nezaposlena lica godišnja članarina iznosi pet KM, a za ostale korisnike 10 KM“, kaže Žugićeva.

Ona podsjeća da je Narodna biblioteka organizator promocije knjiga, svetosavskih i vaskršnjih svečanosti, osmomartovske izložbe, te drugih manifestacija koje se organizuju povodom značajnih datuma za Republiku Srpsku i opštinu Sokolac.

Svjetski Dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila prema odluci donesenoj 1995. godine na Generalnoj konferenciji Uneska.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare