Povezati poljoprivredu i turizam

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je da je Višegrad u prethodnih nekoliko godina postao lider u regionu kada je riječ o turizmu i da teži da postane opština sa najvećim i najboljim ulaganjima u turizam, poljoprivredu i ostale grane privrede.

“Turizam i poljoprivreda na teritoriji opštine Višegrad imaju toliko mogućnosti i kapaciteta da je nemoguće u ovako kratkom roku iskoristiti sve te potencijale. Zahvaljujući izgradnji Andrićgrada, turizam je postao jedna od vodećih privrednih grana u opštini Višegrad”, rekao je Đurević.

On je, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima civilnog, javnog i privatnog sektora iz pograničnih opština u regionu “Drina-Tara” koji je održan u Višegradu, istakao da ovu opštinu godišnje posjeti više od 250.000 turista i izrazio nadu da će proširenjem turističke ponude taj broj biti povećan.

“Nastojimo da otvaranjem novih sadržaja i podrškom privatnicima koji svakodnevno donose svoje ideje i uz našu pomoć uvećamo turističke ponude. Vjerujem da ćemo uz pomoć svih dobronamjernih ljudi uraditi mnogo toga dobrog u narednom periodu”, rekao je Đurević.

Prema njegovim riječima, seoski turizam svojom ponudom zdrave hrane i čiste prirode ima budućnost, a opština Višegrad će nastojati da kroz razne podsticaje za poljoprivredu zadrži ljude koji su ostali na selu.

Predstavnik organizacije “SVG” Predrag Marković rekao je da je cilj ove organizacije da poljoprivrednici bolje plasiraju svoje proizvode, a to je moguće kroz promociju, bilo da je riječ o manifestacijama, turističkim objektima ili prodavanjem proizvoda na kućnom pragu.

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović ističe da je ova organizacija aplicirala za manifestaciju “Zlatne ruke Podrinja” koja ima regionalni karakter.

“Manifestacija `Zlatne ruke podrinja` je osmišljena s ciljem da razvija tradicionalne zanate i proizvodnju hrane i prerađevine od hrane, a posebno ljekovitog bilja, meda i svega onoga što želimo da brendiramo i što je specifično za ovo područje”, rekla je Todorovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments