Povelja pjesniku Blagoju Bakoviću

0

SOKOLAC – Na Sokocu je večeras u duhovnom centru romanijske Lazarice održana centralna manifestacija 22. Vidovdanskih pjesničkih susreta, na kojima je povelja ovih susreta uručena književniku iz Vrbasa Blagoju Bakoviću, kao i poklon – ploska, te novčana nagrada od 600 KM.

Predsjednik Skupštine opštine Sokolac Danko Vučetić istakao je na svečanosti da je ovo jedna od tri najstarije književno-kulturne manifestacije u Srpskoj, napomenuvši da je Vidovdan simbol slobode, nacionalnog bića, viteštva i herojstva.

On je naglasio da slobodarska svijeća srpskog naroda od postanka srpskog roda služi na pomen svim poginulim za slobodu naroda i osvjetljava put svim budućim generacijama.

Na ovoj književnoj manifestaciji svoje stihove su govorili nagrađeni Baković, te pjesnici Slobodan Vučinić, Miomir Jovanović, Milan Mihajlović, Nedeljko Babić i Gordana Milošević.

Stihove su govorili i pjesnici Zoran Nedeljković, Milenko Jevđević, Milanko Borovčanin, Radislav Ćivša, Nedeljko Zelenović, Milun Lubarda, Momir Jolović, Božidar Stanar, Radomir Jagodić i drugi.

Pokrivitelj ove manifestacije je Skupština opštiner Sokolac.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare