Povelja opštine posthumno policajcu Draganu Đuriću

0

ZVORNIK – Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Đurić, koji je poginuo u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik, dobio je danas posthumno Povelju opštine za doprinos u zaštiti ustavnog poretka.

Povelju je porodici Dragana Đurića danas uručio načelnik opštine Zoran Stevanović na Svečanoj akademiji povodom 21. maj – Dana ove loklane zajednice, kojoj je, između ostalih prisustvovao i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Klokić je u ime Vlade Republike Srpske čestitao građanima Zvornika Dan opštine, ističući da se toga dana treba sjetiti svih ljudi koji su u prethodnom periodu obilježili rad, razvoj i funkcionisanje opštine.

Povelje su dobili i kompanija „Alumina“ i firma „Obuća“ za doprinos privrednom razvoju, kao i Kemal Kadrić za doprinos razvoju privrede.

Zlatne medalje „Stanko Nikolić“ dobili su ranjeni policajci u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik Željko Gajić i Stevo Milovanović za doprinos u zaštiti ustavnog poretka, te protojerej-stavrofor Srpske pravoslavne crkve Vidoje Lukić i predsjednik medžlisa Islamske zajednice Zvornik Mustafa Muharemović za doprinos multietničkom dijalogu.

Zlatne medalje uručene su i Razvojnom programu UN /UNDP/ za pomoć u izgradnji infrastrukture obrazovnih ustanova i firmi „Smrčak“ za društveno odgovoran rad.

Srebrne medalje „Stanko Nikolić“ dobili su „Vorld vižn“ Tuzla za pomoć poplavljenim na području zvorničke opštine, „Zvorničanka“ za društveno odgovoran rad i Osnovna muzička škola Zvornik za doprinos razvoju umjetnosti.

Dodijeljene su i bronzane medalje „Stanko Nikolić“, kao i zahvalnice opštine Zvornik.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice sa kojom Zvornik ima potpisan Sporazum o saradnji i Davorin Terčon, gradonačelnik Sežane sa kojom opština Zvornik njeguje dobre odnose.

Stevanović je rekao novinarima prije početka akademije da se Zvornik nakon terorističkog napada vratio u normalan život, zahvaljujući prisebnosti, prije svega građana, koji su uspješno prebrodili tu dramu.

„Zahvalan sam svima koji su dali doprinos očuvanja svijesti i zdravog razuma u momentima kada nam svima malo treba da izgubimo kontrolu i da napravimo problem sa nesagledivim posljedicama“, rekao je Stevanović.

Akademiji su prisustvovali i predstavnici opština Mali Zvornik i Loznica, kao i obližnjih opština iz Republike Srpske. U programu je učestvovalo Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum zvornička opština uzela za obilježavanje dana opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare