Povelja i 500 evra Valeriju Latinjinu

0

SOKOLAC – Na književnoj manifestaciji „23. Vidovdanski pjesnički susreti na Romaniji“ večeras je na Sokocu uručena povelja, novčana nagrada od 500 evra i prigodan suvenir ruskom pjesniku Valeriju Latinjinu.

Povelju za doprinos razvoju književnosti i zbližavanju srpskog i ruskog naroda Latinjinu je uručio predsjednik Skupštine opštine Sokolac Danko Vučetić koji je istakao da su organizatori počastvovani što su ugošćeni pjesnici iz svih srpskih zemalja.

Latinjin, pjesnik i prozni pisac rođen 1953. godine u konstantinovskoj oblasti, stekao je dvije diplome – jednu na vojnoj akademiji, a drugu na institutu za književnost.

Počasni je član Udruženja književnika Srbije, autor više knjiga poezije i proze, među kojima su „Na Trajanovom putu“, „Đavoli i anđeli“, „Drača“, „Bdenje“, „Zavještanje“ i druge.

Dobitnik je više sveruskih književnih nagrada, kao i međunarodnih priznanja, među kojima je i srpska nagrada „Branko Radičević“.

Na ovoj manifestaciji svoje stihove su govorili Latinjin, Zoran Kostić, Blagoje Baković, Slobodan Ristović, Nedeljko Babić, Zoran Nedeljković i Milenko Jevđević.

Stihove su kazivali i pjesnici Božidar Stanar, Milutin Savčić, Milanko Borovčanin Romsok, Radoslav Ćivša i drugi.

Književna manifestacija „23. Vidovdanski pjesnički susreti na Romaniji“ održava se u okviru duhovne i kulturne manifestacije „Vidovdanski dani, romanijsko Kosovo“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare